-->
Strefa kulinarna Wave Międzyzdroje Resort & Spa autorstwa znakomitego szefa kuchni – Andrzeja Bałdygi, dostarczy mieszkańcom i gościom niepowtarzalnych doznań smakowych.
Za powstanie wszystkich konceptów gastronomicznych na terenie obiektu odpowiada Andrzej Bałdyga, uznany Szef Kuchni, który przez ostatnie kilkanaście lat pełnił rolę Executive Szefa w Hotelu Bryza Resort&Spa w Juracie.
Kuchnia polska to jego wizytówka, gdzie główną rolę gra najwyższej jakości produkt. Kreatywność i wyrafinowanie, znajduje odzwierciedlenie w nieszablonowych połączeniach smakowych i prezentacji talerza.
Wyjątkowym sentymentem darzy ryby owoce morza.
Uczestnik konkursów kulinarnych, podczas których wielokrotnie stawał na podium.
Zaangażowany w liczne projekty podnoszące poziom kształcenia w szkołach gastronomicznych – zarówno dla uczniów, jak i nauczycieli zawodu. Za działalność w tym obszarze otrzymał Medal Ministra Edukacji Narodowej.
W ostatnich latach wspiera nowopowstające obiekty hotelowe i restauracyjne. Jest managerem, zaangażowanym w każdy proces – od doboru kadry, szkolenia po realizację strategii marketingowej i sprzedażowej danego obiektu
Założenia kuchni oparte będą na sezonowości produktów, połączeniu polskiej kuchni regionalnej z akcentami z odległych zakątków świata. Nawet najbardziej wymagające podniebienie, znajdzie tu coś dla siebie.
Do przygotowania dań wykorzystywane będą ryby z lokalnego połowu oraz produkty z lokalnych gospodarstw. Całość dopełni wybór polskich win i destylatów.
Klimatyczne i eleganckie miejsce do celebracji posiłków, sprawdzi się jako miejsce dla zakochanych jak i miejsce na uroczystość rodzinną oraz spotkanie biznesowe.
Menu inspirowane bogactwem morza bałtyckiego oparte będzie na filozofii slow food, świeżych i naturalnych produktach oraz starych recepturach przyrządzanych z użyciem nowoczesnych technik
Wave Coffe&Bar to miejsce gdzie goście będą mogli rozkoszować się widokami przy filiżance aromatycznej kawy i wyborem wyśmienitych herbat.
Desery będą przygotowywane w naszej cukierni z użyciem wyłącznie naturalnych produktów.