Morze skrywa w sobie więcej niż myślimy. To nie tylko orzeźwiająca bryza, szum fal i delikatny piasek. W jego głębinach kryje się bowiem coś jeszcze - owoce uwielbiane przez smakoszy.
Czy jesteście gotowi kulinarną podróż do Wave Międzyzdroje Resort & SPA, w trakcie której odkryjecie smaki Pomorza Zachodniego, serwowane w najlepszych odsłonach?
Koncept kulinarny Wave tworzą dwie restauracje: bufetowa, w której każdego dnia serwowane są pyszne śniadania, obiady oraz kolacje, a także Season Taste, restauracja à la carte, z wyjątkowymi daniami regionalnymi oraz międzynarodowymi. W trakcie live cooking, nasi goście będą mogli na żywo oglądać kucharzy przygotowujących posiłki.
Nie zapominamy o najmłodszych. Dzięki odpowiednio dostosowanym krzesłom będą mogli zasiąść do stołu razem z dorosłymi i spróbować dań z karty przygotowanej specjalnie dla nich. Znajdują się tam propozycje, którym nie można się oprzeć! Kurka w stawie, Złota rybka, Przysmak zakochanego kundla oraz Perły na dnie morza bez wątpienia skradną podniebienia maluchów.
Menu opracowane przez Szefa Kuchni, Mariusza Cygana, powstało we współpracy z lokalnymi hodowcami, winiarzami i rybakami. Poza regionalnymi specjałami, w naszej karcie znajdziecie również dania kuchni europejskiej.
Śledź bałtycki z wędzoną śmietaną, dorsz marynowany w limonce z chilli, kolendrą i mleczkiem kokosowym, zupa rybna z dorszem, grillowaną ośmiornicą i tatarem z pomidorów malinowych oraz szczupak zatokowy z pomidorami i świeżymi ziołami to tylko niektóre z przystawek, od których proponujemy zacząć kulinarną podróż.
Czas na danie główne. Mamy kilka propozycji, które na pewno Was zainteresują. Którą z nich wybierzecie dla siebie? Ryba pieczona w całości, halibut z czarną soczewicą, schab z kością z karmelizowaną kapustą stożkową, pierś z kaczki, polędwica wołowa z palonymi ziemniakami czy pierogi z gęsią i sosem żurawinowym? Nasze menu zawiera również szeroki wybór dań wege. Wśród nich znajdują się m.in.: stek z wolno pieczonego selera, pieczony bakłażan z chipsami z czosnku, sałata z białymi szparagami oraz tagliatelle z pesto z liści rzodkiewki.
Pora na desery, wypiekane w naszej cukierni. Mus z mango i marakui na kruchym cieście, szarlotka z kruszonką z migdałów lub lody waniliowe z gorącymi malinami brzmią kusząco, prawda?
Miłośnicy koktajli również znajdą coś dla siebie. Nasi barmani przygotują je w oparciu o Wasze ulubione smaki.
Zapraszamy na ucztę smaków do apartamentów Wave Międzyzdroje Resort & SPA.
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez GREEN HOUSE HM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, Puławska 2, 02-566, Warszawa Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.